Cesta prvih borcev 18, 8280 Brestanica
(07) 481 60 00
(07) 492 22 62
EN

Novice

Montaža opreme za plinski blok PB7 v polnem teku

Objavljeno: 03.08.2020

Trenutno je na projektu Zamenjava plinskih blokov 1-3, v sklopu katerega poteka izgradnja drugega nadomestnega plinskega agregata PB7, montaža opreme v polnem teku.  
Maja je bila na lokacijo TEB dobavljena glavna tehnološka oprema: difuzor, mazalni sistem turbine, turbina, reduktor in električni generator. Vsa dobavljena oprema je bila postavljena na temelje za tehnološko opremo v turbinski zgradbi. Temu so sledile dobave in montaže ostale tehnološke opreme. Poleg glavne tehnološke opreme se montira tudi pomožna tehnološka oprema, kjer se zaključujejo dela na visokonapetostni opremi, in sicer se je za dodatno polje razširilo GIS stikališče, vgradil novi transformator in 110 kV kabelska povezava, ki je bila konec julija preizkušena s strani Elektrinštituta Milan Vidmar. Izvajajo se elektro gradbena dela v kabelskih kinetah in dela na sekundarni opremi GIS prostora. Te dni poteka dobava dimnika na lokacijo TEB.  
Z aktivnostmi na gradbišču nadaljujemo v pospešenem tempu, da ostanemo v predvidenih časovnih okvirih za zaključek projekta v začetku leta 2021.

Kontakt