Cesta prvih borcev 18, 8280 Brestanica
(07) 481 60 00
(07) 492 22 62
EN

Novice

Postavljamo dimnik za plinski blok PB7

Objavljeno: 12.08.2020

Na projektu Izgradnja novih plinskih blokov 2x53 MW oziroma zamenjava plinskih blokov PB1-3, v sklopu katerega gradimo drugi nadomestni plinski agregat PB7, smo sredi obsežne montaže opreme. Trenutno se izvaja montaža v začetku avgusta dobavljenega 60 metrov visokega dimnika, ki ga tvorijo štirje segmenti, dolžine približno 15 metrov. Prav tako aktivno poteka montaža na ostalih segmentih glavne tehnološke opreme, ki je bila dostavljena na lokacijo TEB in postavljena na temelj v mesecu maju.
Poleg glavne tehnološke opreme potekajo dela na pomožnih tehnoloških sistemih, potrebnih za obratovanje plinske turbine (dovod goriva, hladilni sistem itd.), zaključujejo se dela na visokonapetostni opremi, kjer smo za dodatno polje razširili GIS stikališče, vgradili nov transformator in 110 kV kabelsko povezavo.
Montaža bo zaključena predvidoma nekje do sredine letošnje jeseni, ko ji bodo sledila hladna in vroča testiranja, funkcionalni preizkusi, tehnični pregled in na koncu še poskusno obratovanje.
S tem uspešno stopamo proti zaključku realizacije načrtovane izgradnje dveh novih plinskih blokov, s čimer bomo povečali skupno zmogljivost elektrarne na 404 MW.

Kontakt