Cesta prvih borcev 18, 8280 Brestanica
(07) 481 60 00
(07) 492 22 62
EN

Novice

Postavljen dimnik, nadaljujemo z montažo turbine

Objavljeno: 15.05.2017

Trenutno so v TE Brestanica v polnem teku aktivnosti na projektu Izgradnja plinskega bloka GT 26, v sklopu katerega gradimo nov, šesti plinski agregat.

Na področju izvedbe gradbenih del so v zaključni fazi dela za objekt strojnice plinskih blokov, kjer poteka izdelava armirano betonske atike nad objektom (protihrupna ograja višine 8 metrov), zaključek je predviden do sredine meseca maja, objekt pa je že pripravljen za montažo glavne tehnološke opreme (dimnik, plinska turbina, generator …), katere dobava se je pričela v začetku meseca maja. Trenutno se izvaja montaža 60 metrov visokega dimnika, katerega tvorijo štirje segmenti, dolžine približno 15 metrov. Dobavljen in zmontiran je bil tudi dizel agregat za izvajanje temnega zagona. Z mesecem majem se izvajanju gradbenih del tako pridružujejo obsežna montažna dela celotne tehnološke opreme, ki bodo zaključena predvidoma nekje do sredine letošnje jeseni.

Hkrati z navedenimi deli potekajo aktivnosti tudi na ostalih sklopih projekta. Na področju dobave tehnološke elektro opreme (transformatorji, visokonapetostni kabli …) so v teku tovarniška izdelava in testiranja visokonapetostne opreme, katere montaža je predvidoma v mesecu juniju. Na področju pomožnih tehnoloških sistemov (dovod goriv, hladilni sistem …) je bila izvedena uvedba izvajalca (konzorcij Nafta Strojna in Esotech) v delo, pričela pa se je tudi izvedba pripravljalnih del (montaža podpor za cevovode v kinetah…).Kontakt