Cesta prvih borcev 18, 8280 Brestanica
(07) 481 60 00
(07) 492 22 62
EN

Novice

TEB sodelovala na informativnem dnevu

Objavljeno: 21.02.2024

Na srednjih šolah in fakultetah je 16. in 17. februarja 2024 potekal informativni dan za devetošolce in dijake 4. letnikov srednjih šol. Termoelektrarna Brestanica je tudi letos sodelovala na informativnem dnevu na Srednji šoli Krško. Dogodka sta se udeležila vodja kadrovske službe in inženir v službi za kakovost, ki sta predstavljala TEB in odgovarjala na vprašanja dijakov v zvezi s prakso, štipendiranjem in poklicnimi profili, ki jih v TEB zaposlujemo.

S strani devetošolcev je bil velik interes za vpis, saj so lepo zapolnili tribune v športni dvorani srednješolskega centra, kjer je bil uvodni program. Direktor ŠC Krško-Sevnica in ravnatelj Srednje šole Krško Jože Pavlovič je med drugim poudaril, da je ob vpisu treba upoštevati tudi zaposlitvene možnosti v prihodnosti in da so tehniški poklici na območju Posavja med najbolj perspektivnimi poklici. Med te poklice spadajo poklici strojne, elektro in računalniške smeri. Ob tej priložnosti so mlade nagovorili tudi gospodarstveniki iz Posavja, ki so poudarili, da je kader s tehniškim poklicem zelo iskan in to se kaže tudi v prihodnje. Vpis na krško šolo so priporočili tudi nekdanji uspešni dijaki, ki so dosegli zavidljive uspehe v času študija ali na poslovni poti.
Po zaključenem uradnem delu so se potencialni prihodnji srednješolci razvrstili po interesnih smereh šolskih programov in odšli s profesorji na ogled šole, kjer so se seznanili s posebnostmi vsakega programa. V avli šole pa jim je gospodarske dejavnosti iz prve roke predstavilo kar 18 podjetij z območja Posavja, ki zaposlujejo tehniške profile, med katerimi je bila tudi naša elektrarna.

Kontakt