Cesta prvih borcev 18, 8280 Brestanica
(07) 481 60 00
(07) 492 22 62
EN

Novice

TEB uspešno izvedla test zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja v sklopu remontnih aktivnosti NEK

Objavljeno: 28.10.2016

Termoelektrarna Brestanica je v okviru načrtovanih aktivnosti v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) v sklopu remonta 2016 v četrtek ponoči, 27. 10. 2016, uspešno izvedla testiranje plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja z otočnim napajanjem dela lastne rabe jedrske elektrarne.

Ob testu zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja sta bila v Termoelektrarni Brestanica aktivirana plinska agregata PB 1 in PB 2, ki sta že po 14 minutah od zahteve za zagon pričela z oddajanjem potrebne električne energije v vzpostavljen energetski otok TEB - NEK. Test je bil izveden znotraj predvidenega časa 20 minut od zahteve za angažiranje plinskih enot do vzpostavitve napetosti v NEK, kjer so bile izvedene obremenitve agregatov v otočnem načinu obratovanja po protokolu testa. Test se je izvajal v skladu z obratovalnimi navodili in internim postopkom otočnega obratovanja TE Brestanica za pokrivanje nujne lastne rabe NEK.

S tem testom je Termoelektrarna Brestanica upravičila svojo vlogo in ponovno dokazala, da je kljub spremenjenim razmeram ob izklopu transformatorja lastne rabe TR8 sposobna zanesljivo in nemoteno zagotavljati Nuklearni elektrarni Krško napajanje nujne lastne rabe v primeru izrednih razmer elektroenergetskega sistema.Kontakt