Cesta prvih borcev 18, 8280 Brestanica
(07) 481 60 00
(07) 492 22 62
EN

Novice

V TEB imamo posluh za družbeno koristne dejavnosti

Objavljeno: 09.05.2022


Termoelektrarna Brestanica (TEB) je že skoraj 80 let tesno vpeta v kraj in sodelovanje z lokalnim okoljem. V družbi je prisotna velika odgovornost do krajanov in razvoja okolja, na katerega proizvodnja električne energije najbolj vpliva. V skladu s tem tradicionalno podpiramo družbeno odgovorne projekte in aktivnosti, ki so v skladu z vrednotami in s strateškimi usmeritvami družbe.
Kot družbeno odgovorno podjetje dobro sodelujemo z lokalnimi skupnostmi, razvojnimi organizacijami ter drugimi predstavniki regionalnega in lokalnega razvoja. Izvajamo in finančno podpiramo aktivnosti in projekte ter pri tem sodelujemo z različnimi organizacijami. 
Pohvalimo se lahko, da kljub tem zahtevnim časom dobro sodelujemo s šolami, društvi in drugimi institucijami. V lanskem letu smo tako večkrat uspešno sodelovali z OŠ Brestanica, organizirali smo dan odprtih vrat v TEB, donirali sredstva Bolnišnici Brežice, Zdravstvenemu domu Krško in finančno podprli dva krajevna projekta (novi most za pešce in prenova dvorane). V začetku maja 2022 pa smo na lokaciji TEB posadili pet medovitih sadik. S tem smo se tudi v TEB odzvali na pobudo za sodelovanje v projektu sajenja medovitih rastlin in tako prispevali svoj delček za hrano čebel in drugih opraševalcev ter ohranjanje narave.
V TEB želimo tudi v prihodnje prispevati k spodbujanju izobraževalnih, kulturnih, športnih, in drugih aktivnosti v lokalnem okolju. Veselimo se novih projektov, saj podpiramo in cenimo okolje, ki ga soustvarjamo skupaj.

Kontakt